Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز، امیر حمزه نژاد: دیروز خبری روی خروجی برخی از رسانه‌ها از قول معاون وزیر جوان دولت قرار گرفت. خبری که تحلیل و تجزیه روانی سیاسی و روندی که به طول انجامید تا به اینجا برسد گویای بسیاری از مطالب است.

«حمید فتاحی» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم اختتامیه رویداد پیام آورد که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، اظهار کرد:  «به قطعیت می‌گویم که پیام رسان‌های داخلی ما امروز شکست خورده اند، زیرا مورد استقبال قرار نگرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
  اینکه اینگونه معاون وریر ارتباطات پرچم پیروزی تلگرام در برابر پیام رسانان داخلی را برافراشته می‌کند، بسیار قابل تامل است. از ابتدا روندی که برخوردهای میان وزیر ارتباطات و مدیران برخی از پیام رسانان داخلی داشتند این احساس ایجاد کرد که چندان وزارت ارتباطات اعتقادی به پیام رسانان داخلی و توانمندی داخلی در این حوزه ندارد. اخبار و اطلاعات مختلفی درباره اینکه وزارت ارتباطات به کمک وزارت اطلاعات پوسته‌های تلگرامی که مجهز به فیلترشکن بودند و امکان دوباره به کاربران می داد که به تلگرام وصل شوند را می داد، از سوی نمایندگان مجلس منتشر شد. 

ابوالفضل حسن بیگی، از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس،سال گذشته از قول محمود علوی، وزیر اطلاعات، گفت بود: "تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و اکنون ۲۵ میلیون عضو دارد و قانونی است.  مجتبی ذوالنوری هم، قبلا از آن مطرح کرده بود که تلگرام طلایی و هاتگرام را "یک دستگاه امنیتی داخلی" راه انداخته است.

همچنین در تیرماه سال گذشته «سردار محمدحسین جلالی»، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این خصوص بیان کرد: « متأسفانه کمترین حمایتی از شبکه‌های داخلی نشده و سرورهای تلگرام در اختیار هات‌گرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتی که می‌توانستند آنها را به پیام‌رسان‌های داخلی بدهند.»

سردار جلالی حتی در این خصوص آدرس داد و عنوان کرد: «در حال حاضر شما با مراجعه به طبقه نهم ساختمان دیتاسنتر مرکز امام خمینی(ره) می توانید ببینید سرورهایی که برای تلگرام بوده، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است را مشاهده کنید. »
 
این در صورتی بود که مدیران پیام رسانان داخلی از جمله سروش نسبت به اینکه وزارت ارتباطات حمایتهای لازم را برای قوت گرفتن پیام رسانان داخلی انجام نمی دهد، مطرح می کردند. 

«سید میثم سید صالحی»، مدیر سابق پیام رسان سروش با انتقاد از آذری جهرمی که در برنامه پیک بامدادی رادیو مشکل پهنای باند پیام رسانان داخلی را علت عدم اقبال کاربران به آنها اعلام کرده بود، گفت: «  مشکل پهنای باند نیست، اختصاص فضا درLCT   و مرکز امام، اختصاص نود در CDN در اپراتورها، حذف ترجیح ترافیک بین اللملی، سرویس رایانش و ذخیره ابری و نیز اختصاص کانال مستقیم پیامک موارد زیرساختی حیاتی است که در اختیار سروش نیست.»
   
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در صفحه کاربری خود در توییتر به این سخنان پاسخ داد: « آنچه در مصوبه شورایعالی فضای مجازی در مورد نیاز پیام‌رسانهای بومی تصویب شد، انجام پذیرفت و فرآیندهای حمایتی مصوب ادامه خواهد یافت.»

اما اخیرا اتفاق دیگری آن هم از سوی تلگرام و به کمک گوگل انجام شد. این اتفاق حذف پوسته‌های تلگرامی بود. تلگرام سعی کرد که با حذف این پوسته‌ها فضا را برای نسخه جدید که برخی ادعا می کنند که قابلیت حذف فیلتر را دارد، مهیا سازد.  اینکه بعد از یک سال که این پوسته‌های تلگرامی به نوعی با رانت و حمایت از تلگرام اجازه رشد پیام رسانان داخلی را ندادند، حذف شدند، به نظر بسیاری از کارشناسان از جمله حربه‌های تلگرام برای حذف رقیبان ایرانی عنوان شد.

اما بازهم کار به همینجا ختم نمی شود. اخیرا «عباس عسگری ساری» یکی از موسسان و مدیران پیام‌رسان سروش در رشته توئیتری خود از اختصاص 400 میلیارد و همچنین اختصاص سرور به پوسته های هاتگرام و طلاگرام توسط وزارت ارتباطات خبر داده است.

او در این باره نوشت: «فرمودند 200 میلیارد دولت و 200 میلیارد هم بخش خصوصی هزینه کرده برای این دو پوسته تلگرام (تلگرام طلایی) لذا همه جوره حمایتش میکنیم. فقط سه تا سوال: 1-این بخش خصوصی کیه 2- کدوم بخش دولت 3-خوب شما که حیات و مماتتان از فیلترینگ تلگرام هست چرا فیلترینگ را مطلوب پیامرسانهای_داخلی نمایاندید.»
 
وی در رشته توئیت خود ادامه می دهد: « فکر کنم موضوع خوبی باشد برای صندلی داغ بعدی. چرا درحالی که ما در تمام جلسات مخالفت کردیم خلاف نمایی کردند. کسی که 400 میلیارد هزینه میکند میتواند بخشی از این هزینه را هم برای انحراف افکار عمومی بگذارد.»

عسگری همچنین حمایت از این پوسته های تلگرامی را اقدامی در جهت زمین زدن پیام رسانان داخلی و همچنین حفظ تلگرام توصیف کرد و گفت: « دیشب درجمعی از دوستان مخالف پیامرسان داخلی توضیح دادم که دو جریان امنیتی کشور در دو تیم موافق و مخالف فیلترینگ و با یک هدف مشترک حفظ تلگرام چطور مملکت را سرکار گذاشتند و پیامرسانهای داخلی هم بهانه و گوشت قربانی این داستان بودند. کاش آقایان دعوایشان را سر کوچه دیگر میبردند.»
 
اقدامات وزارت ارتباطات حتی داد رئیس دادگستری تهران را هم در آورد. «حجت الاسلام محمدجعفر منتظری» در مراسم تودیع و معارفه دادستان تهران درباره همین موضوع گفت: «آقای وزیر ارتباطات طبق مصوبه شورای فضای مجازی شبکه داخلی را باید تقویت کنید چرا تاکنون نکردید؟ چرا سرمایه‌ای را که باید در تقویت شبکه‌های داخلی، جایگزین تلگرام و اینستاگرام جهنمی باشد را صرف نمی‌کنید و کوتاهی کردید. میدان دادن به شبکه‌های خارجی و در اختیار داشتن پهنای باند زیاد برای چیست؟ مگر طبق شورای فضای مجازی شما مکلف نبودید که پهنای شبکه خارجی را محدود و بر شبکه‌های داخلی اضافه کنید چرا نکردید؟ جواب دهید من مدعی مردم هستم.»
 
حالا به نظر می رسد که وزارت ارتباطات بایستی به طور شفاف درباره عملکرد خود در زمینه تلگرام و پیام رسانان داخلی پاسخ دهد. موضوع از این قرار است که سرمایه ای هنگفت در خصوص پروژه توانمندسازی داخلی از بین رفته است، اما معاون وزیر با حرکتی عجیب دست تلگرام را به عنوان فرد پیروز در این رقابت نابرابر بالا می برد. روشن سازی این موضوع امروز از جمله مطالبات اساسی درمورد عملکرد وزارت ارتباطات با مدیریت آذری جهرمی است.  کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۴۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ استفاده از پیامرسان‌های داخلی در چند سال اخیر بین کاربران گسترش یافته و با توجه به رایگان بودن این نرم افزار‌ها به صورت روزانه میزان استفاده از آن‌ها افزایش پیدا کرده است. اما یکی از مهم‌ترین معیار‌ها برای استفاده از یک پیامرسان داشتن امنیت در حفظ اطلاعات کاربران و محدودیت حداکثری در دسترسی سایر افراد و هکر‌ها به سرور‌ها و پایگاه داده آن پیامرسان است. در حال حاضر تعداد بسیار زیادی پیامرسان در فروشگاه‌های موبایلی در دسترس کاربران قرار دارد، اما بخش زیادی از این نرم افزار‌ها دارای امنیت بالایی نبوده و کاربران ناآگاهانه اقدام به استفاده از آن‌ها می‌کنند. در ادامه تعدادی از ایمن‌ترین پیامرسان‌ها در جهان را معرفی شده‌اند.

پیامرسان سیگنال

این پیامرسان ایمن‌ترین پیامرسان در تمام جهان شناخته شده است و آن را به عنوان استاندارد طلایی پیامرسان‌ها در بخش ایمنی می‌دانند. علت قرار گرفتن سیگنال در این جایگاه استفاده از فناوری E۲EE (رمزگزاری سرتاسری تمام پیام‌ها) برای تمامی پیام‌های رد و بدل شده در این پیامرسان است. زیربنای این فناوری به کمک دو شرکت گوگل و متا راه اندازی شده است و هر دو شرکت سعی کرده اند تا جای ممکن زیربنای این فناوری را ایمن طراحی کنند.

اما اگر بخواهیم دلیل محبوبیت پایین‌تر این پیامرسان نسبت به سایر رقبای آن را بگوییم باید به کمتر بودن ویژگی‌های این نرم افزار نسبت به رقبای آن اشاره کرد. با این حال افرادی که به امنیت مکالمه خود اهمیت بالایی می‌دهند همواره از این پیامرسان استفاده می‌کنند.

پیامرسان واتساپ

این پیامرسان در رتبه دوم ایمنی و حریم خصوصی در جهان قرار دارد و دلیل آن هم رمزگزاری سرتاسری مکالمات خصوصی است. منظور از مکالمات خصوصی مکالماتی است که بر بستر نسخه اصلی واتساپ انجام می‌شوند و مکالماتی که بر بستر واتساپ بیزنس انجام می‌شوند به اندازه پیامرسان اصلی ایمنی ندارند.

مالکیت این پیامرسان با شرکت متا بوده و این شرکت مسئولیت امنیت حریم خصوصی کاربران را بر عهده دارد، اما بار‌ها دیده متا با توجه به مسائل سیاسی اطلاعات کاربران را در اختیار برخی کشور‌ها قرار می‌دهد. یکی از نمونه‌های این نقض حریم خصوصی به جنگ فلسطین و رژیم اشغالی مربوط می‌شود که بر اساس آن شرکت متا موقعیت مکانی شهروندان فلسطین را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار می‌داد و در نتیجه رژیم برای حملات موشکی از آن استفاده می‌کرد.


در نتیجه باید گفت شاید این پیامرسان از دسترس هکر‌ها در امان باشد، اما مالک آن در حفظ حریم خصوصی کاربران سابقه خوبی ندارد. جدا از این این پلتفرم اطلاعات کاربران را به صورت دائمی پشتیبان گیری می‌کند و در سرویس‌های ابری مانند گوگل درایو ذخیره می‌کند و در نتیجه امکان دسترسی به ان از طریق هکر‌ها در فضایی خارج از فضای واتساپ وجود دارد.

پیامرسان تلگرام

تلگرام از مشهورترین پیامرسان‌های روز دنیاست که به آپدیت‌های دائمی و ارائه خدمات جدید معروف شده است. در این پیامرسان مکالمات به صورت دوطرفه رمزگزاری می‌شود و این موضوع شامل متن و کلیه محتوای تصویری می‌شود. 

تاکنون اطلاعات رسمی درباره به سرقت رفتن یا افشای اطلاعات از این پیامرسان در فضای مجازی منتشر نشده و افراد بسیار زیادی از این پیامرسان به صورت روزانه استفاده می‌کنند. علاوه بر این در چند سال اخیر به واسطه بروزرسانی‌های متعددی که این پیامرسان دریافت کرده است، امکانات یک شبکه اجتماعی نیز به آن اضافه شده است و عملا کاربران در این پیامرسان جدا از ارتباط گرفتن با دیگران تفریح و وقت گذرانی هم می‌کنند.

باید در نظر داشت که هر سه پیامرسان بالا اطلاعات کاربران را در سرور‌هایی در خارج از کشور نگهداری می‌کنند و همین موضوع می‌تواند دسترسی به سوابق چت کاربران برای هکر‌ها را ساده کند.

پیامرسان‌‌های بومی

با این حال در کشور ما نیز شش پیامرسان بله، ایتا، سروش، روبیکا، گپ و آی‌گپ در حال خدمات رسانی هستند. این پیامرسان‌ها علاوه بر قابلیت‌های ارتباطی دارای قابلیت‌های دیگری نیز هستند، برای مثال در پیامرسان بله کاربران به قابلیت‌های بانکی نیز دسترسی خواهد داشت و در روبیکا کاربران قابلیت‌های یک شبکه اجتماعی همانند اینستاگرام را نیز دارند.

در بخش امنیت این پیامرسان‌ها هم طبق اعلام عیسی زارع پور وزیر ارتباطات در سال گذشته، وزارت ارتباطات ضوابطی را تنظیم کرده و بر اجرای آن نظارت دارد تا هیچ کس به اطلاعات کاربران در شبکه‌های اجتماعی داخلی دسترسی نداشته باشد و این موضوع مشمول اصل ۲۵ قانون اساسی است.

با این حال چند روز پیش رئیس سازمان پدافند غیرعامل اعلام کرد که لازم است هرچه بیشتر برای ارتقا امنیت سکو‌های خدماتی و پیامرسان‌های داخلی تلاش کرد.
چند روز پیش نیز تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» با حضور وزرای دادگستری و ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون حقوقی و برخی دیگر از معاونان رئیس جمهور و اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی دولت و با مشارکت رئیس مرکز ملی فضای مجازی و همچنین با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی به تصویب رسید و پس از تصویب در هیئت دولت، برای تصویب نهایی به مجلس ارسال خواهد شد. گفتنی است که هدف از این لایحه، حفاظت از حقوق مردم در فضای مجازی و افزایش اعتماد به سکو‌های بومی است و جزئیات دقیقی از آن در دسترس نیست.

 تاکنون اطلاعات خاصی از افشای اطلاعات کاربران در شبکه‌های اجتماعی داخلی منتشر نشده است، اما توصیه می‌شود کاربران حتما در پیامرسان‌هایی که امکان راه اندازی تایید دو مرحله‌ای دارند از این قابلیت استفاده کنند و به صورت مداوم فهرست دستگاه‌های متصل به حساب کاربری آن‌ها را بررسی کنند.
علاوه بر این لازم است کاربران حتما نرم افزار اصلی پیامرسان را از وب سایت اصلی پیامرسان و یا فروشگاه‌های موبایلی معتبر دریافت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • عکس | پوستر جنجالی نساجی برای بازی پرسپولیس؛ پیام خاص نساجی به هواداران زن
  • رونمایی از مدارک فساد پسر معاون اول سابق قوه قضائیه
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • مذاکره وزارت ارتباطات برای ارتقای کیفیت مودم‌های داخلی + فیلم
  • مذاکره وزارت ارتباطات برای ارتقا کیفیت مودم‌های داخلی + فیلم
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!