Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز، امیر حمزه نژاد: دیروز خبری روی خروجی برخی از رسانه‌ها از قول معاون وزیر جوان دولت قرار گرفت. خبری که تحلیل و تجزیه روانی سیاسی و روندی که به طول انجامید تا به اینجا برسد گویای بسیاری از مطالب است.

«حمید فتاحی» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم اختتامیه رویداد پیام آورد که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، اظهار کرد:  «به قطعیت می‌گویم که پیام رسان‌های داخلی ما امروز شکست خورده اند، زیرا مورد استقبال قرار نگرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
  اینکه اینگونه معاون وریر ارتباطات پرچم پیروزی تلگرام در برابر پیام رسانان داخلی را برافراشته می‌کند، بسیار قابل تامل است. از ابتدا روندی که برخوردهای میان وزیر ارتباطات و مدیران برخی از پیام رسانان داخلی داشتند این احساس ایجاد کرد که چندان وزارت ارتباطات اعتقادی به پیام رسانان داخلی و توانمندی داخلی در این حوزه ندارد. اخبار و اطلاعات مختلفی درباره اینکه وزارت ارتباطات به کمک وزارت اطلاعات پوسته‌های تلگرامی که مجهز به فیلترشکن بودند و امکان دوباره به کاربران می داد که به تلگرام وصل شوند را می داد، از سوی نمایندگان مجلس منتشر شد. 

ابوالفضل حسن بیگی، از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس،سال گذشته از قول محمود علوی، وزیر اطلاعات، گفت بود: "تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و اکنون ۲۵ میلیون عضو دارد و قانونی است.  مجتبی ذوالنوری هم، قبلا از آن مطرح کرده بود که تلگرام طلایی و هاتگرام را "یک دستگاه امنیتی داخلی" راه انداخته است.

همچنین در تیرماه سال گذشته «سردار محمدحسین جلالی»، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این خصوص بیان کرد: « متأسفانه کمترین حمایتی از شبکه‌های داخلی نشده و سرورهای تلگرام در اختیار هات‌گرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتی که می‌توانستند آنها را به پیام‌رسان‌های داخلی بدهند.»

سردار جلالی حتی در این خصوص آدرس داد و عنوان کرد: «در حال حاضر شما با مراجعه به طبقه نهم ساختمان دیتاسنتر مرکز امام خمینی(ره) می توانید ببینید سرورهایی که برای تلگرام بوده، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است را مشاهده کنید. »
 
این در صورتی بود که مدیران پیام رسانان داخلی از جمله سروش نسبت به اینکه وزارت ارتباطات حمایتهای لازم را برای قوت گرفتن پیام رسانان داخلی انجام نمی دهد، مطرح می کردند. 

«سید میثم سید صالحی»، مدیر سابق پیام رسان سروش با انتقاد از آذری جهرمی که در برنامه پیک بامدادی رادیو مشکل پهنای باند پیام رسانان داخلی را علت عدم اقبال کاربران به آنها اعلام کرده بود، گفت: «  مشکل پهنای باند نیست، اختصاص فضا درLCT   و مرکز امام، اختصاص نود در CDN در اپراتورها، حذف ترجیح ترافیک بین اللملی، سرویس رایانش و ذخیره ابری و نیز اختصاص کانال مستقیم پیامک موارد زیرساختی حیاتی است که در اختیار سروش نیست.»
   
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در صفحه کاربری خود در توییتر به این سخنان پاسخ داد: « آنچه در مصوبه شورایعالی فضای مجازی در مورد نیاز پیام‌رسانهای بومی تصویب شد، انجام پذیرفت و فرآیندهای حمایتی مصوب ادامه خواهد یافت.»

اما اخیرا اتفاق دیگری آن هم از سوی تلگرام و به کمک گوگل انجام شد. این اتفاق حذف پوسته‌های تلگرامی بود. تلگرام سعی کرد که با حذف این پوسته‌ها فضا را برای نسخه جدید که برخی ادعا می کنند که قابلیت حذف فیلتر را دارد، مهیا سازد.  اینکه بعد از یک سال که این پوسته‌های تلگرامی به نوعی با رانت و حمایت از تلگرام اجازه رشد پیام رسانان داخلی را ندادند، حذف شدند، به نظر بسیاری از کارشناسان از جمله حربه‌های تلگرام برای حذف رقیبان ایرانی عنوان شد.

اما بازهم کار به همینجا ختم نمی شود. اخیرا «عباس عسگری ساری» یکی از موسسان و مدیران پیام‌رسان سروش در رشته توئیتری خود از اختصاص 400 میلیارد و همچنین اختصاص سرور به پوسته های هاتگرام و طلاگرام توسط وزارت ارتباطات خبر داده است.

او در این باره نوشت: «فرمودند 200 میلیارد دولت و 200 میلیارد هم بخش خصوصی هزینه کرده برای این دو پوسته تلگرام (تلگرام طلایی) لذا همه جوره حمایتش میکنیم. فقط سه تا سوال: 1-این بخش خصوصی کیه 2- کدوم بخش دولت 3-خوب شما که حیات و مماتتان از فیلترینگ تلگرام هست چرا فیلترینگ را مطلوب پیامرسانهای_داخلی نمایاندید.»
 
وی در رشته توئیت خود ادامه می دهد: « فکر کنم موضوع خوبی باشد برای صندلی داغ بعدی. چرا درحالی که ما در تمام جلسات مخالفت کردیم خلاف نمایی کردند. کسی که 400 میلیارد هزینه میکند میتواند بخشی از این هزینه را هم برای انحراف افکار عمومی بگذارد.»

عسگری همچنین حمایت از این پوسته های تلگرامی را اقدامی در جهت زمین زدن پیام رسانان داخلی و همچنین حفظ تلگرام توصیف کرد و گفت: « دیشب درجمعی از دوستان مخالف پیامرسان داخلی توضیح دادم که دو جریان امنیتی کشور در دو تیم موافق و مخالف فیلترینگ و با یک هدف مشترک حفظ تلگرام چطور مملکت را سرکار گذاشتند و پیامرسانهای داخلی هم بهانه و گوشت قربانی این داستان بودند. کاش آقایان دعوایشان را سر کوچه دیگر میبردند.»
 
اقدامات وزارت ارتباطات حتی داد رئیس دادگستری تهران را هم در آورد. «حجت الاسلام محمدجعفر منتظری» در مراسم تودیع و معارفه دادستان تهران درباره همین موضوع گفت: «آقای وزیر ارتباطات طبق مصوبه شورای فضای مجازی شبکه داخلی را باید تقویت کنید چرا تاکنون نکردید؟ چرا سرمایه‌ای را که باید در تقویت شبکه‌های داخلی، جایگزین تلگرام و اینستاگرام جهنمی باشد را صرف نمی‌کنید و کوتاهی کردید. میدان دادن به شبکه‌های خارجی و در اختیار داشتن پهنای باند زیاد برای چیست؟ مگر طبق شورای فضای مجازی شما مکلف نبودید که پهنای شبکه خارجی را محدود و بر شبکه‌های داخلی اضافه کنید چرا نکردید؟ جواب دهید من مدعی مردم هستم.»
 
حالا به نظر می رسد که وزارت ارتباطات بایستی به طور شفاف درباره عملکرد خود در زمینه تلگرام و پیام رسانان داخلی پاسخ دهد. موضوع از این قرار است که سرمایه ای هنگفت در خصوص پروژه توانمندسازی داخلی از بین رفته است، اما معاون وزیر با حرکتی عجیب دست تلگرام را به عنوان فرد پیروز در این رقابت نابرابر بالا می برد. روشن سازی این موضوع امروز از جمله مطالبات اساسی درمورد عملکرد وزارت ارتباطات با مدیریت آذری جهرمی است.  کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۴۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر

به گزارش خبرنگار اعزامی قدس آنلاین به استان هرمزگان در چارچوب تور نظارتی اصحاب رسانه در بندر شهید باهنر دپوی هزاران دستگاه خودرو که بیشتر آنها را خودورهای هیبریدی که در چارچوب تصویب واردات خودروهای نو خارجی برای تنظیم بازار ثبت فارش شده‌اند جلب توجه می کرد.

در پیگیری هایی که خبرنگاران صورت دادند مشخص شد این خودورها قرار بوده در سامانه یکپارچه فروش خودرو به متقاضیان عرضه شود اما به دلیل برخی موانع سوال برانگیز از جمله صادر نشدن مجوز سازمان محیط زیست این خودروها در حال نزدیک شدن به وضعیتی هستند که به رسوب کالا د گمرک موسوم است.

رئیس کل دادستانی استان هرمزگان اما در این خصوص با اشاره به اینکه دستگاه قضایی اکنون با اصلاح ساختار ترخیص کالا در گمرکات و سازمان اموال تملیکی درباره کالاهایی که به سمت ماندن نامتعارف در گمرکات بروند حساس شده و ورود پیدا می‌کند، به ترخیص ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو خارجی سواری وارداتی و عرضه آنها به بازار  که بیش از ۷ ماه متوقف مانده بودند با ورود دستگاه قضا خبر داد و گفت: در حال حاضر تعداد سه هزار و ۳۰۰ دستگاه خارجی در این بندر وجود دارد که حدود سه ماه است که به این بندر وارد شده‌اند و با ورود این خودروها به مرحله نامتعارف دستگاه قضایی به تعیین تکلیف این خودروها ورود پیدا کرده است

مجتبی قهرمانی تصریح کرد: مشکل این خودروها در حال حاضر منشا ارز است. همچنین اداره کل استاندارد و محیط زیست باید مجوز ترخیص این خودروها را صادر کنند. 
ته لنجی بنام ملوان به کام قاچاق‌چی‌های کلان

وی افزود: امروز در این بازدید، چند لنج مشاهده شد که مشکل ته لنجی داشتند. موضوع ته لنجی در قانون دیده شده است و به عنوان یک عرف در بین لنج‌داران از قدیم وجود داشته است.

قهرمانی با اشاره به اینکه امروز کالاهایی که می‌توان از طریق ته لنجی وارد کرد مشخص و حجم آن هم مشخص است، گفت: در گذشته مقررات دقیقی در این باره وجود نداشت و هرکس به توان خود حجمی کالا وارد می‌کرده  و تا همین چند وقت پیش به اندازه نیسان بارگیری می‌کردند. اما این موضوع در حال حاضر قانونمند شده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در رابطه با چالش‌های ته‌لنجی، گفت: یک چالش جدی در رابطه با ته لنجی وجود دارد که هم بحث قاچاق کالا است. برخی افراد به بهانه ته لنجی مقادر بیشتری از آنچه در قانون آمده است، کالا وارد می‌کنند. از طرفی بحث حق و حقوق ملوانان است و طرفی دیگر بحث قاچاق و آسیبی که به اقتصاد و تولید داخل می‌زند، مطرح است.

همچنین در این بازدید برخی از مشکلات تجار فعال در بندر شهید باهنر مطرح و از سوی مسئولین قضایی استان مورد بررسی قرار گرفت.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • پاول دورف، تلگرام را امن‌تر از واتساپ و سیگنال می‌داند
  • ۳ مدعی صعود به لیگ برتر پیروز شدند؛ نفت MIS از قافله جا ماند
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را افتتاح کرد
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • سفر یک روزه معاون وزیر علوم به استان فارس
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!