Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز، حذف تلگرام طلایی و هاتگرام که از پوسته های فارسی تلگرام هستند، چند روز پیش بر روی سیستم عامل اندروید توسط گوگل انجام شد.

ادعا این بود که این نرم افزارها به بدافزار تبدیل شده اند و اطلاعات افراد را به سرورهای جاسوسی منتقل می کنند. حال مسئله این است که صاحب این بچه های یتیم تلگرام کیست؟ چه کسی مسئول و پاسخگویی این بی سامانی و آشفتگی اطلاعاتی و ارتباطی است؟ چرا کسی پاسخ صریح و شفافی از عملکرد این پوسته های تلگرامی ارائه نمی کند؟ انگار زمانی که تلگرام فیلتر شد پاسخگویی به این سوالات نیز فیلتر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر ارتباطات در توییتر خود در این زمینه از حق الناس سخن گفت و اعلام کرد که ما هشدار داده بودیم این پوسته های فارسی تلگرامی فاقد امنیت هستند. وزیر اطلاعات نیز در نشست با کمیسیون امنیت ملی مجلس تلگرام طلایی را ایرانی و قانونی می داند و معتقد است که این پیام رسان 25 میلیون کاربر دارد. یتیم بودن این پیام رسان ها کاملا مشخص است چون کسی که مسئولیت این حوزه را بر عهده دارد، رای بر بی اعتبار آن داده است و از طرف دیگر یک مقام بلند پایه امنیتی، مُهر تایید بر قانونی بودن آن می زند.

مسئله اول؛ باید این سوال پاسخ داده شود، آیا این پیام رسان ها قانونی هستند یا نه؟ اگر قانونی نیستند چگونه وزارت ارتباطات اجازۀ فعالیت بدون فیلتر داده است تا به قول گوگل، اطلاعات ایرانی ها در خطر باشد و اگر قانونی است چرا دوباره آذری جهرمی وزیر ارتباطات در اظهار نظری از بی اعتباری و فاقد امنیت داشتن آن سخن می گوید؟!

با توجه به اظهار نظر وزیر اطلاعات می توان نتیجه گرفت سرورهای تلگرام طلایی در داخل کشور فعالیت می کند و زیر نظر مقررات داخلی کشور است. اگر ایران مالکیت این پوستۀ تلگرامی را بر عهده دارد چرا هیچ تلاشی از طرف وزارت ارتباطات برای امن شدن آن صورت نگرفته، در حالی که جنگ سایبری در حال حاضر مسئله اصلی کشورها برای حفظ اطلاعات شهروندان است.

مسئله دوم؛ چگونه سیاست های داخلی توسط شرکت های آمریکایی از جمله گوگل و پاول دوروف(مدیر عامل تلگرام) با شکست مواجه شده است؟ به یقین اگر کسی این فضا را جنگ حساب نمی کند در اشتباه است. بله این فضا خون و خونریزی ندارد ولی قدرت اطلاعاتی و ارتباطاتی کشورمان را مشخص می کند. حال وقتی هیچ رویه ثابتی از سیاست گذاری نسبت به این پیام رسان ها در کشور وجود ندارد، شکست دور از انتظار نیست.

شاید در حوزه نظامی و هسته ای با تحریم و کارشکنی های مختلف نتوانند مسیر را مسدود کنند ولی قدرت اطلاعات و ارتباطات سیاست گذاری متفاوتی را می طلبد، چون سرعت پیشرفت این حوزه با پیشرفت دیگر حوزه ها قابل مقایسه نیست. بنابراین اگر هنوز در حوزه سیاست گذاری ضعف داریم، چگونه می خواهیم با شتاب این حوزه همراه باشیم و مانع از اینگونه کارها شویم. حذف این پیام رسان ها مطمئنا گوگل و اینگونه شرکت ها را در آینده گستاخ تر می کند و هرگونه اپلیکیشن و پیام رسانی حتی اگر از اعتبار بالایی هم برخودار باشد، دوباره گرفتار این مسئله می شوند.

مسئله سوم؛ آیا نقض حریم خصوصی افراد برابر با جاسوسی نیست؟ جدا از امنیت داشتن یا نداشتن یک اپلیکیشن، وقتی توسط کاربران نصب و مورد استفاده قرار می گیرد به معنی مورد تایید بودن آنهاست و کسانی که امنیت را در این فضا تامین می کند از جمله سپر امنیتی گوگل باید در سطح هشدار به مخاطب بماند و نباید برنامه را بدون اینکه مخاطب راضی باشد از سیستم عامل شخصی فرد پاک کند، این نقض آشکار حریم خصوصی افراد است.

مسئله امنیت برنامه ها در کشورهای دیگر نیز وجود دارد از جمله برنامه «وی چت» در چین که بارها امنیت نداشتن آن توسط نهادهای مختلف اعلام شده ولی هرگز گوگل این نوع برخورد را با وی چت در دستور کار خود قرار نداده است. به وضوح می توان به اهداف سیاسی گوگل در پشت پرده حذف این برنامه ها پی برد. البته این برخورد با برنامه های اپل در داخل کشور نیز در چند سال اخیر همیشه در اولویت این شرکت قرار دارد.

استقلال کشور در حوزۀ اطلاعات و ارتباطات چگونه تامین می شود؟

وقتی سیستم عامل اندروید، گوگل پلی و در راس آنها گوگل به راحتی نرم افزارهایی که تحت نظارت کشور ما قرار دارد از سیستم عامل شخصی تک تک افراد حذف می کند، می توان گفت عملا استقلال کشور در این حوزه به خطر افتاده است. حذف این برنامه ها بدون داشتن هیچ مجوزی از طرف کشورمان، با وجود اینکه این شرکت ها با مجوز از طرف نهادهای مربوطه در داخل کشور فعالیت می کنند، قابل تامل است.

نهادهای مربوطه به خصوص وزارت ارتباطات می بایست در این مسئله از استقلال کشور دفاع کنند و اجازه ندهند در چنین افتاقاتی تکرار شود. همچنین باید از جاسوسی و بدافزار بودن این پیام رسان ها تعریف درستی صورت بگیرد، چون به احتمال زیاد جاسوسی بودن از نظر این شرکت های آمریکایی یعنی اینکه اطلاعات به سرورهای آنها منتقل نمی شود و بانک اطلاعاتی آنها تشکیل نخواهد شد.

انتهای پیام/

291 / 279 شبکه های اجتماعی پیام رسان پیام رسان داخلی تلگرام طلایی هاتگرام گوگل تلگرام پاول دوروف وزارت ارتباطات آذری جهرمی وزارت اطلاعات محمد حسین شهریاری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی پیام رسان پیام رسان داخلی تلگرام طلایی هاتگرام گوگل تلگرام پاول دوروف وزارت ارتباطات آذری جهرمی وزارت اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۰۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه گام اول حکمرانی جمعیت کشف ضرورت مسئله است، گفت: چرا بر روی جمعیت تمرکر می‌شود برای آنکه سیاست نادرست نانوشته‌ای در دهه ۶۰ و ۷۰ به صورت اقدامی اعلام شد که جمعیت کاهش پیدا کرد. اما بلوغ فرهنگی و افزایش نظامی موجب اقتدار است. جمعیت ما در اقتدار است.

بر اساس روایت ایلنا، عبدالحسین خسروپناه، در «آیین اختتامیه اولین همایش ملی جوانی جمعیت و قدرت نظامی» افزود: اگر حد نصاب جمعیت کاهش پیدا کند توانمندی نظامی از بین می‌رود، بلوغ فرهنگی آسیب می‌بیند و رشد اقتصادی اسیب می‌بیند. وقتی از جمعیت صحبت می‌کنیم بحث ریشه‌ای در زمینه اقتدار دارد. اگر جمعیت حل نشود تمام مسائل اقتدارزا اسیب می‌بیند.

خسروپناه ادامه داد: گام دوم در حکمرانی جمعیت گام رصد است مسئله رصد یا تعبیر بنده راه بینی همان نقشی دارد که دیده‌بان در جنگ دارد. دیده‌بان نقش مهمی در هدایت توپحانه دارد که کجا را هدف بگیرد. مسئله رصد در جمعیت باید با قدرت ادامه پیدا کند. اگر بر اساس اهداف تحقق برنامه هفتم به سطح تولد دو فرزند بروند جمعیت ۸۵ میلیون امروز، در سال ۱۴۰۶ به جمعیت ۹۶ میلیون خواهد رفت.

وی تصریح کرد: گام سوم در هر حکمرانی سیاست‌گذاری آن حوزه است. فاصله همه علما و فقها با رهبر انقلاب مثل نسبت زمین تا آسمان هفتم است. رهبر انقلاب در ۳۰ اردیبهشت ۹۳ سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ کردند. اما ده سال پیش بعد از رصد کلی، ۱۴ سیاست کلی را ابلاغ کردند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: گام چهارم که باید طی شود قوانین مربوط به جمعیت است که این گام هم طی شده است. قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ هم تصویب شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین مصوبه برای سیاست عملیاتی این قوانین انجام داده است. آنچه باید در تقنین صورت بگیرد انجام شده است. پس چرا مسئله جمعیت هنوز در مسیر ریل اصلی نیفتاده است که به گام دیگری نیاز دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بنابراین در گام پنجم باید گفتمان سازی و فرهنگ سازی شکل بگیرد. چه کارهایی باید شکل بگیرد تا گفتمان سازی صورت بگیرد. اگر باور دینی پیدا کنند جمعیت رو به افزایش خواهد بود. ما حتی گفتمان دینی برای کسانی که گرایش دینی حداکثری دارند ایجاد نکردیم. اکثر فیلم‌ها و سریال‌هایی که ساخته می‌شود نفی جمعیت را ترویج می‌کنند. رهبری گفتند جمعیت کشور ما می‌تواند تا ۱۵۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون نفر بالا برود.

وی افزود: ما باید بنویسیم و فرزندآوری را با ابزار رسانه‌ای جدید این گفتمان ترویج دهیم. ما باید بعضی از عوامل کاهش فرزندآوری را تشریح کنیم. ما ۱۹ درصد کاهش ازدواج داریم و ۱۶ درصد افزایش آمار طلاق داریم. ما مسئله خانواده را جدی نگرفتیم. مسئله خانواده و تحکیم آن نقش مهمی در تقویت باور به خدا دارد. افزایش میزان تجرد و افزایش برعهده گرفتن سرپرست حیوانات خانگی از موضوعاتی است که خانواده را تضعیف کرده است.

خسروپناه عنوان کرد: کار به جایی رسیده است که نگه‌داری از توله سگ، و گربه جای فرزندان را گرفته و سه چهار برابر هزینه فرزند را خرج نگه‌داری از حیوان می‌کنند که بگویند نیازی به فرزند نیست. بنابراین اگر قبول داریم جمعیت در اقتدار نقش ریشه‌ای دارد باید نگاه حکمرانی ضرورت مسئله، رصد پی در پی، سیاستگذاری کاربردی و تصویب قوانین داشته باشیم که همه این کارها انجام شده و در حال حاضر فقط گام پنجم مانده که کار گسترده‌ای باید در زمینه گفتمان سازی داشته باشیم تا بینش و نگرش به فرزند آوری و جمعیت تغییر کند.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904270

دیگر خبرها

  • پاول دورف، تلگرام را امن‌تر از واتساپ و سیگنال می‌داند
  • عامل ۸۰درصد دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری کاربران چیست؟
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است
  • اتکا به صنایع منبع محور، عامل کاهش تاب آوری در مقابل شوک‌های خارجی
  • فرماندهی واحد، نیاز تحقق توسعه دریامحور است
  • حدادی: خیزش دانشجویان در حمایت از مردم فلسطین پیام سنگینی برای نظام سلطه دارد
  • حمایت سازمان فناوری اطلاعات از سکو‌ها و کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته